Ytbehandlingar och rostskydd för stål och aluminium

Rostskydda stål & aluminium

Både aluminium och stål utsätts för korrosion, särskilt när de används i krävande miljöer. Med en ytbehandling av termoplast kan du ge dina stål- och aluminiumkonstruktioner ett effektivt och miljövänligt skydd mot både korrosion, väder och vind och annat slitage. Termoplast är en mycket effektiv metod för korrosions- och rostskydd av stål, aluminium och järn. Den ser till att förlänga livslängden och förbättrar hållbarheten hos metallkonstruktioner som behöver extra skydd.

Ytbehandla aluminium, stål och andra metaller

Att ytbehandla aluminium, stål och andra utsatta metaller har många fördelar. På Korroterm använder vi oss av olika typer av miljövänlig termoplast för ytbehandlingar av aluminium, stål och andra metaller. Ytan skyddar metallen från oxidation och rost liksom från korrosion som kan uppstå genom olika elektrokemiska och kemiska processer när metaller kommer i kontakt med aggressiva omgivningar.

Termoplasten som används för att ytbehandla aluminium och stål har därför breda tillämpningar. Allt från industriella komponenter, broar, stängsel, till marina konstruktioner och fordonsdelar. Speciellt i utomhusmiljöer, där materialet utsätts för hårt väder, salt, sand och andra korrosiva element, är vår ytbehandling ovärderlig. Den erbjuder inte bara skydd utan även en estetisk finish som håller över tid.

Slitstyrkan hos våra termoplastiska ytbehandlingar är exceptionell och ger en yta med högsta korrosivitetsklass CX (C5-M), samt garanterar en hållbarhet på minst 25 år.

PPA Termoplast PPA571, ger utmärkt vidhäftning vid ytbehandling av stål, aluminum och järn och skyddar effektivt mot extremt väder, mekaniskt slitage och kemikalier. Ytbeläggningarna är underhållsfria, vilket gör att du slipper regelbundna efterbehandlingar och reparationer. Vår termoplastbehandling av aluminium och stål uppfyller kraven för att vara REACH och RoHS godkända, vilket betyder att de är säkra för både människor och miljö.

Vill du veta mer? Kontakta oss!
Röd termoplast som sprejas

Varför välja termoplast vid ytbehandling av aluminium och stål?

Jämfört med vanlig rostskyddsmålning ger en ytbehandling av aluminium och stål med PPA Termoplast PPA571 långt fler fördelar utöver bara ett rostskydd. Oavsett om det är aktuellt med att ytbehandla och rostskyddsmåla stängsel, hamnpollare eller andra konstruktioner av aluminium eller stål, så ger termoplastbehandling dessutom:

  • skydd mot slitage orsakat av slag eller nötning
  • skydd mot extra krävande utomhusmiljöer i städer eller t.ex vid kusten. Extra bra skydd mot sol, sand, salt och havsvatten.
  • en blank och underhållsfri yta
  • temperaturresistens ända ned till -70°C.

Termoplastbehandling hos Korroterm är en kvalitetsstämpel som skyddar dina metallinvesteringar mot tidens tand. Oavsett om det gäller aluminium eller stål, ger vår expertis dina projekt den hållbarhet och effektivitet som modern industri kräver.

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70