Korrosionsskydd

Vad är korrosionsskydd med termoplast?

Svar: En miljövänlig och kostnadseffektiv metod för att skydda material – marknadens bästa korrosionsskydd!

Ljudisolerande metall

Ett korrosionsskydd av plast..?

Ja! Vår korrosionsskyddande ytbehandling används när man vill ha redskap och miljöer med ordentlig hållbarhet. Termoplasten ger ett tunt, tätt skikt på metallen som skyddar den mot säväl korrosion som mot slitage och friktion. Det ger det behandlade materialet längre livslängd vilket sparar kostnader för att byta ut detaljer.

Vi använder oss av olika varumärken som alla presterar utmärkt och utefter sina egna unika egenskaper. Till exempel är Korroterm Nordens enda certifierade utförare av Rilsan® ytbehandling, och vi på Korroterm har utvecklat vår egna metod för att få ett starkt och hållbart resultat. Andra varumärken som vi utför korrosionsskyddande behandlingar med är Abcite®, Halar och PPA.

Korroterm erbjuder plast som är 100 % återvinningsbart och tillverkat på ett miljövänligt sätt. Resultatet är en ökad livslängd och hållbarhet – ekonomiskt och bra för miljön.

Vill du ha marknadens bästa korrosionskydd och extremt hög elisolering?

Ytbehandling med vårt material resulterar i ett väldigt tunt lager som samtidigt ger en extremt hög elisolering. Materialets elisoleringsförmåga uppgår till 50 KV.mm-1.

Det tunna, tunna lagret är ofärgat och diskret, och minskar friktionen samtidigt som det har kapacitet att klara höga temperaturer såväl som slitande miljöer som kust och stad. Och det ger ett utmärkt skydd mot korrosion, med en hållbarhet som bevisar sin kapacitet år efter år.

Andra fördelar hos termoplast är att den är kemikalieresistent, UV-beständig och ger en fuktavvisande yta som är lätt att hålla ren.

 

Kontakt

Utmärkande egenskaper för termoplast:

 • Utomordentligt god vidhäftning helt utan primer
 • Håller för alla väder över tid
 • Kemikalieresistent i sur- och alkalisk miljö
 • Exceptionell flexibilitet även vid låga temperaturer
 • Hög slagseghet
 • Klarar nötning mycket väl
 • Minimal underrost, även vid mekanisk skada
 • Enkel att reparera
 • Går att få i en mängd olika kulörer
 • Står emot klotter och är lätt att sanera
 • UV-beständighet.
 • Korrosivitetsklass CX/C5-M (högsta klass)

Högsta korrosivitetsklass CX och C5-M

Korroterm utför termoplastbeläggningar med den högsta korrosivitetsklassen, CX. Den kan stå emot korrosion i extremt aggressiva miljöer. Den är avsedd för metaller och beläggningar som används i miljöer där de utsätts för starka kemikalier, hög salinitet, eller där de kontinuerligt utsätts för fukt och andra korrosiva element. Dessa beläggningar har genomgått omfattande tester och bevisat sin förmåga att erbjuda ett exceptionellt skydd mot korrosion under extrema förhållanden.

Skyddar länge i tuffa miljöer

Termoplast med korrosivitetsklass CX och C5-M är särskilt användbart i kustområden, offshore och andra platser där metallkomponenter regelbundet utsätts för hård miljöpåverkan. Men även i stadsmiljöer inne i landet utsätts staket, räcken, bänkar, stolpar, cykelställ och pollare för hård miljöpåverkan. Förutom väder och vind exponeras de för salt, kemikalier, luftföroreningar, UV-strålning och mekaniskt slitage som tillsammans ställer högre krav på en motståndskraftigare ytbehandling. Genom att använda termoplastbeläggning med korrosivitetsklass CX på dessa metalldetaljer i stadsmiljö, säkerställer vi att de inte bara skyddas mot korrosion, utan också får en mycket längre livslängd.

Termoplast skyddar mot mer än korrosion

Korrosionsskydd handlar inte bara om att förhindra rost på stål och järndetaljer. Termoplast skyddar metaller och legeringar från många olika typer av yttre påverkan som från bakterier, kemikalier, slitage, UV-strålning och friktion.

Termoplast kan appliceras på allt från aluminium och koppar till rostfritt stål och bly. Termoplast ger ett utomordentligt bra skydd från kemisk miljöpåverkan från t ex vatten och syraangrepp liksom från mekaniskt slitage.

Vi är bäst på termoplast

Korroterm ger dig ett korrosionsskydd till hundratals olika applikationer och till en mängd olika miljöer.

När du beställer korrosionskydd från oss får du bra och snabb service och en hållbar produkt. Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.

Undrar du över vilken som är den bästa korrosionsbehandlingen för dina detaljer och ytor – vi hjälper dig välja rätt korrosionsskydd för just dina ändamål.

Fråga oss – vi vet!

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70