Ytbehandling med UV-beständig termoplast

Termoplast för UV-beständighet

Vi på Korroterm har lång erfarenhet av behandling med miljövänlig termoplast för att stärka metallytor mot slitage och UV-ljus.

UV-beständig termoplast behåller sin ursprungsfärg

Metall är ett av vårt samhälles kanske viktigaste grundpelare när det kommer till funktion, teknik, styrka men också estetik. Staden och stadsbilden så väl som landsbygden är beroende av metallytor och dess funktioner: att de sitter där de sitter och ser ut som de ska se ut. Du känner igen en lyktstolpe, ett elskåp och ett staket tack vare deras karaktäristiska utseende. Det vi känner igen skapar en känsla av sammanhang, mening och inte minst hjälper trafikanter och andra att navigera i sin omgivning.

Allt detta är möjligt tack vare att metallytor i vår vardag får en yta som är beständig mot väder och vind.

Vilka metaller kan behandlas med termoplast för UV-skydd?

Vi kan behandla alla vanliga metaller med UV-skyddande termoplast så som rostfritt stål, järn, aluminium, koppar, stål, etc.

En ytbehandling ger beständig metall och skyddar utseendet 

En ytbehandling – av aluminium, stål eller annan metall – med termoplast får ett mycket bra skydd mot både fysiskt slitage, beläggningar, korrosion, men termoplast ger också ett oslagbart skydd mot UV-påverkan. Enbart en ytbehandling med vår UV-beständiga termoplast ger en stärkt metallyta, som bibehåller sin ursprungliga kulör över mycket lång tid. En behandling med exempelvis pulverlackering riskerar att blekna fort då metallytan utsätts för långvarig UV-påverkan, det vill säga exponeras i utomhusmiljöer.

Fördelar med termoplast på metall

  • Metallen blir beständig mot UV-strålning, färgen på beläggningen bleks alltså inte av solens strålar på samma sätt som exempelvis färgen på en beläggning av pulverlack gör.
  • Med UV-beständig plast kan kulörerna på exempelvis lekytor och lekplatser bibehållas, och få fortsatt funktion som tilldragande och inspirerande. 
  • Termoplastens kulör går att anpassa till exakt den färgton som efterfrågas, beroende på användningsområde och omgivande miljö. Det går alltså att både framhäva och dölja termoplasten, helt anpassat till vad omgivningen ställer för estetiska krav på ytskikten.

Synlig eller osynlig termoplast: du bestämmer

En behandling med Korroterms UV-beständiga termoplast har många fördelar: förutom att ge ett helt unikt och effektivt skydd mot korrosion, slitage, bakterietillväxt och sina unika egenskaper som miljövänlig isolator, så kan termoplast dessutom med fördel användas för att både framhäva element i en viss miljö, så väl som att kamouflera dem.

 

Kontakta oss på Korroterm

Vill du ha mer information om våra ytbehandlingar med UV-beständig plast, eller begära en offert? Välkommen att kontakta oss på Korroterm! 

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70