Ytbehandling för kemikalieresistens

Modern ytbehandling som tål det mesta!

I många miljöer och industrier kommer metaller i kontakt med olika kemikalier. Det kan handla om sura, basiska och frätande ämnen som påverkar metallens yta. Genom att belägga metallen med termoplast skapas ett skyddande ytskikt som gör att metallen blir kemikalieresistent och skyddas mot nedbrytning.

Kemikalieresistens med Termoplast

Metaller som rostfritt stål, koppar, bly, aluminium, stål och järn kan alla skyddas mot kemisk påverkan med ett tunt lager termoplast. Graden av kemikalieresistens efter att metallen belagts med termoplast beror givetvis på vilken kemikalie det handlar om. Det spelar också roll vilken koncentration kemikalien har, liksom i vilken temperatur kontakten med kemikalien sker.

Termoplastbeläggningar ger i allmänhet ett gott skydd mot många oorganiska salter, alkalier, de flesta lösningsmedel och organiska syror. Mot oorganiska syror som svavelsyra, fosforsyra och saltsyra ger termoplast ett gott skydd vid låga temperaturer. Mot oorganiska baser såsom ammoniak, kaliumhydroxid och natriumhydroxid ger lagret av termoplast skydd även vid högre temperaturer.

Vi på Korroterm är experter på korrosionsskydd för metall och hjälper dig välja rätt korrosionsskydd för din unika miljö. Kontakta oss så kan vi berätta mer.

Med termoplast skapas en bakteriehämmande, tålig ytbeläggning

Både inom livsmedels- och läkemedelsindustrin finns krav på absolut sterila miljöer. Så även på sjukhus. Metaller som används ska vara lätta att rengöra, tåliga mot slitage och framförallt klara de kemikalier de utsätts för varje dag. Metallytan ska bidra till att minska risken för bakterietillväxt. Alla dessa parametrar ställer ytterst höga krav på ytbehandlingen av metallföremålen. Korroterms unika termoplastbeläggning erbjuder allt detta (och mycket därtill) i en och samma ytbeläggning.

Ytbeläggning av medicinsk utrustning

När minsta skada uppstått på medicinsk utrustning måste den bytas ut. Det innebär stora kostnader för sjukvården. Om man istället väljer att försegla ytan genom en beläggning med termoplast från Korroterm så får instrumenten och utrustningen en mycket längre livslängd. Det gynnar både ekonomin och miljön!

Vår ytbehandling – en konkurrensfördel för dig!

Vi jobbar idag med flera av världens ledande tillverkare inom medicinsteknisk utrustning, läs mer om vårt samarbete med Getinge. Många av våra kunder ser vår termoplastbeläggning som en enorm konkurrensfördel!

Tillverkar du medicinska instrument eller annan utrustning som används inom miljöer med stor kemikaliepåverkan? Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vår unika ytbehandling av metall!

Kemikalieresistent Termoplast

Kemikalieresistent, korrosionsskydd och slitageskydd – allt i en ytbehandling!

Välj vår ytbehandling om du har komplexa krav på metallytan! Genom att belägga metallen med exakt rätt plastblandning uppnås det skydd just du behöver för din produkt! Här presenteras några egenskaper som metallytan kan få efter att den fått en plastbeläggning:

Kemikalieresistent, korrosionsskyddande, skydd mot slitage, ljuddämpande, fuktavvisande, friktionsreglerande, bakteriehämmande, UV-beständig & elisolerande

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70