Fuktavvisande skydd för metall

Termoplast skyddar effektivt mot fukt

Termoplast skyddar effektivt metalldetaljer mot fukt, och därmed också mot korrosionsangrepp. En behandling med termoplast ger ett lika effektivt skydd för metall i industrin, som metall i offentliga rum: detaljer i dina utomhusmöbler så väl som i väntkuren på din busstation.

Termoplast håller metallen ren och torr – och pålitlig

Metallkonstruktioner och komponenter finns i stort sett överallt i vår vardag. Från möbler, elektronik och verktyg i vår offentliga miljö, till små komponenter och beståndsdelar i maskiner som i stort sett bara yrkesverksamma inom industrin känner till. Då hela vår livsstil bygger på att de hjälpmedel vi har runtomkring oss fungerar som de ska, är vi också beroende av att själva metallen i dessa hjälpmedel håller sig i bra skick. Metallkomponenterna i en parkeringsautomat måste leverera lika bra oavsett väder, och medicinsk utrustning måste kunna hållas steril och fri från fuktangrepp. Ingen uppskattar en P-bot som tillkommit av maskinella fel, och inställda operationer eller forskningsprocedurer kan förstås medföra riktigt allvarliga problem. Vi vill kunna lita på våra metallkonstruktioner, helt enkelt!

Termoplast slår bort fukt från känslig metall

Även om metall är ett material med många fördelar, finns det alltid sätt att bättra på dess fördelaktiga egenskaper ännu mer. Ett sätt är att behandla utsatt metall med termoplast! Termoplast har många fördelar: plasten bildar en täckande hinna över metallen och utgör därmed ett effektivt skydd mot både UV-ljus, slitage och framförallt mot fukt. Fukten ”slås” helt enkelt bort från materialet, och dunstar därmed mycket fortare än vad vätan hade gjort på en yta utan termoplast. Plasten i sig går att göras mycket diskret om så önskas (många gånger märks den utseendemässigt knappt av) eller också i valfri kulör för att framhäva utvalda delar eller metallelement.

Vilka metaller kan beläggas med en fuktavvisande yta av termoplast?

Vi kan behandla alla vanliga metaller med fuktavvisande termoplast, så som rostfritt stål, järn, aluminium, koppar, stål, etc.

Fuktavvisande termoplast – bevarar och förbättrar

En enda ytbehandling med termoplast gör mycket, exempelvis:

  • att metallen både kan bibehålla sin ursprungliga funktion bättre (eftersom den löper mindre risk för att skadas av mekaniskt slitage)
  • får bättre motståndskraft, särskilt om metallen i ursprungligt skick är relativt fuktkänsligt.

Styr fukten med termoplast – bibehåll och förbättra metallens funktion.

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70