Korrosionsskydd med Rilsan®-behandling

Rilsan® - flexibelt & miljövänligt skydd

Korroterm är Nordens enda certifierad beläggare av Rilsan®, en miljövänlig termoplast med exceptionell styrka och tålighet och många användningsområden. Med en rilsanbehandling får du en ytbehandling med ett oöverträffat korrosionsskydd, rostskydd och du kan få det i flera olika färger för att passa dina material.

Vill du ha en ytbeläggning som:

 • tål extremt slitage
 • är reptålig
 • klarar höga driftstemperaturer, t.ex. hett vatten
 • ger låg friktion
 • har extremt bra elektrisk isoleringsförmåga
 • enorm nötningsbeständighet
 • finns i standardkulörer

Då ska du välja rilsanbehandling. Lätt, förnybar, återvinningsbar, hållbar – en vinnande kombination. Rilsan®behandling ger hög kemisk beständighet, inte bara mot fett och kolväten utan också mot syror och salter. Den är utmärkt i extrema applikationer där polymeren utsätts för höga temperaturer och tryck.

Ring oss: 013 – 35 70 70

Rilsan® ger flexibel ytbehandling

I jämförelse med andra polyamider och material har Rilsan® större flexibilitet och seghet som gör den mångsidig. En annan viktig fördel med Rilsan® är dess höga nötningsbeständighet tack vare dess släta yta, som har en extremt låg friktionskoefficient.

Rilsan® HT-serien från Arkema

Eftersom klassiska PPA-hartser är kända för sin inneboende sprödhet som begränsar deras användning till styva eller formsprutade delar har Arkema utvecklat Rilsan® HT-serien. Rilsan® HT-kvaliteter är de första PPA: erna som kombinerar högtemperaturbeständigheten hos konventionella PPA-kvaliteter med oöverträffad flexibilitet.

 

Rilsan® ytbeläggning är helt miljögrön:

 • 100% återvinningsbar
 • helt giftfri
 • vegetabilisk
 • och med mycket låga energikostnader vid framställningen.

 

Rilsan® – godkänd av Reach & RoHS

Rilsan® är godkänd av Reach och RoHS-reglementen inom EU. Denna kombination av attribut: exceptionell styrka och 100% miljöanpassad har gjort Rilsan® till en välanvänd och mycket uppskattad ytbeläggning till miljöer och redskap som ska vara hållbart, i alla led.

Miljövänligt rostskydd Arkema

Rilsan® görs av ricinusbönor och polymerisation av 11-aminoundekansyra. Rilsan® blir sedan ett fint pulver som har en rad termoplastiska egenskaper och extrem hållbarhet. Det används ofta som en beläggning och erbjuder förbättrat skydd för de underliggande materialen. Skyddet mot både kemikalier och korrosion gör det ovärderligt för metallmaskiner som används i till exempel vattenbehandlingsindustrin.

Vad är Rilsan?

Rilsanbehandling är en metod för korrosionsskydd med en typ av polyamid. Rilsan är ett mycket motståndskraftigt material mot korrosion och kemiska angrepp. Det gör Rilsan till ett populärt val för korrosionsskydd inom många olika branscher.

Det är viktigt att välja rätt korrosionsskydd för det specifika användningsområdet och miljön. Väl utförda Rilsanbeläggningar ger mycket effektivt korrosionsskydd för metallmaterial och förlänger deras livslängd.

Rilsanbehandling görs genom elektrostatisk beläggning eller genom virvelsintring på metallunderlaget som ska skyddas. Rilsan kan appliceras i tjocklekar från 100 my och uppåt. Tjockleken på Rilsanbeläggningen bestäms av det specifika användningsområdet och de korrosionsmiljöer som det ska skyddas mot. Rilsanbehandling ger en tät, slät och jämn beläggning som står emot korrosion och kemiska angrepp och ger hög elisolering.

Användningsområden

Rilsan är ett bra val för metaller som korroderar lätt, såsom aluminium och koppar men även för metaller som utsätts för kemiska angrepp, såsom syror och lösningsmedel.

Det är också lämpligt för metallmaterial som kräver elektrisk isolering, eftersom Rilsan ger en isolerande beläggning. Detta gör det till ett bra val för elektriska komponenter och utrustning.

Fler fördelar med Rilsan

En annan fördel med Rilsanbehandling är att det är en miljövänlig metod för korrosionsskydd. Rilsan är en polymer som är helt och hållet återvinningsbar, fri från lösningsmedel och epoxy.

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70