Rilsan® ytbehandling

Korroterm – Nordens enda certifierade beläggare av Rilsan®

Rilsan® tillverkas av Arkema och vi på Korroterm är de enda certifierade beläggarna av Rilsan® i Norden. På Korroterm har vi ett nära samarbete med Arkema och har utvecklat vår egen unika metod för att få ett så starkt och hållbart resultat som möjligt.

Korroterm rör med plast på

Rilsan® – reptålig och klarar höga temperaturer

Denna polyamidbaserade plastbeläggning används främst då kraven på slitagetålighet är höga. Rilsan® ytbehandling är mycket reptålig och klarar höga driftstemperaturer, t.ex. hett vatten. Den används med fördel där låg friktion önskas, t.ex. ventiler, pumphjul m.m.

Ytbeläggningen har bra elektrisk isoleringsförmåga vid högre drifttemperaturer. Finns i standardkulörer.

Korroterm är certifierad beläggare av Rilsan®. Rilsan® är ett varumärke som tillhör Arkema.

Slitagetålig och miljövänlig ytbeläggning

Ute efter en miljövänlig termoplast med exceptionell styrka och tålighet? Här har ni den.

Ytbeläggning med termoplast

Rilsan® ytbehandling är en polyamidbaserad termoplastbeläggning med unika egenskaper och många användningsområden. Materialets främsta egenskaper är dess enorma slitagetålighet och nötningsbeständighet – samtidigt som Rilsan® ytbeläggning är helt miljögrön:

 • 100% återvinningsbar
 • helt giftfri
 • vegetabilisk
 • och med mycket låga energikostnader vid framställningen.
  Självklart är den även godkänd av Reach och RoHS-reglementen inom EU.

Denna kombination av attribut: exceptionell styrka och 100% miljöanpassad har gjort Rilsan® till en välanvänd och mycket uppskattad ytbeläggning till miljöer och redskap som ska hålla ordentligt – både ur det stora och det lilla perspektivet!

Slitstarkt & miljövänligt

Med hjälp av Rilsan® får vi på Korroterm dina verktyg, komponenter, hjälpmedel – och inte minst naturen – att hålla ordentligt och under lång tid framöver.

Välkommen att kontakta oss för en offert.

Termoplast från Rilsan

Rilsan – en ytbeläggning med många användningsområden

 • Livsmedel – Rilsan® är Food-approved, vilket innebär att man utan problem kan använda det för att skydda vattencisterner eller andra behållare avsedda för livsmedel, både utvändigt och invändigt.
 • Efterbehandling – Rilsan® är en utmärkt ytbeläggning för ytor som har behov av efterbehandling, dvs borrning, fräsning eller dyl.
 • Sjukhusutrustning – Som termoplastbeläggning på ytor i sterila eller tuffa kemiska miljöer, t.ex på sjukhus och på sjukhusutrustning, är Rilsan® ett mycket bra alternativ. Ett exempel på denna typ av användning är medtech-företaget Getinge, där Rilsan® används på olika typer av medicinteknisk utrustning.
 • Utsatta utomhusmiljöer – I miljöer eller på platser som utsätts för kraftigt slitage eller stor risk för korrosion – exempelvis utomhuslekplatser, lyktstolpar eller annan infrastruktur, är Rilsan® ett utmärkt val av ytbeläggning.
 • Utsatta verktyg och komponenter – Rilsan® är det självklara valet som isolerande material inom elbranschen eller som skyddande ytbeläggning på lyftverktyg – så att även tunga lyft blir smidiga och kan göras utan att skada eller repa objekten. Rilsan® används även på komponenter som ventiler, pumphjul, m.m.

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70