Ljudisolerande metall

Dämpad ljudnivå med termoplast

Med en ytbehandling med termoplast kan du påverka din arbetsmiljö. Termoplast fungerar ljudisolerande både på metallkomponenter inuti maskiner, så väl som avvärjer gnisslande ljud från stolar eller gångjärn i offentlig miljö. Med termoplast blir du kvitt onödigt buller på arbetsplatsen.

Metall fri från gnissel och missljud

Alla har rätt till en god och hälsofrämjande arbetsmiljö. Det gäller inte minst när det kommer till ljudvolym och ljudmiljö. En arbetsmiljö som är uppenbart bullrig är förstås direkt skadlig för alla som behöver vistas i den, men även mindre men frekventa missljud kan vara skadliga på lång sikt. Det kan handla om allt från maskindelar som gnisslar invändigt, till verktygstillbehör utan ljuddämpning.

I föreläsningssalar uppskattar alla om fällstolarna inte gnisslar när fäller upp eller ihop dem – så att alla som tagit sovmorgon slipper stjäla uppmärksamheten med sin gnisslande stol. Konstruktioner i metall ska helt enkelt fungera så smidigt och diskret som det bara är möjligt.

Dämpa ljudnivån med termoplast

Termoplast som täckningsmaterial på metallytor och metallkomponenter är idealiskt på många sätt. Termoplasten skyddar mot fukt och ger därmed också ett rostskydd samt skydd mot slitage, UV-strålning, är friktionsreglerande – och den kan därmed även användas som ljudisolering av metallen! Behovet av ljuddämpare är förhoppningsvis inget man funderar särskilt ofta på (eftersom du förhoppningsvis redan har en väl ljuddämpad arbetsmiljö!) men: när behovet av ljuddämpning väl uppstår så är det viktigt att åtgärda så fort som möjligt.

Med en enda ytbehandling med termoplast får metallkomponenterna en ljuddämpande och skyddande yta, samtidigt som deras funktion till fullo bibehålls och till och med förstärks.

Vilka metaller kan beläggas med en ljuddämpande yta av termoplast?

Vi kan behandla alla vanliga metaller med ljuddämpande termoplast, så som rostfritt stål, järn, aluminium, koppar, stål, etc.

Termoplast med många fördelar

  • termoplasten skapar en isolerande yta runt metallen, som håller den skyddad från fukt och slitage.
  • behov av en särskild kulör, eller tvärtom: så diskret som möjligt? Termoplastens utseende är lätt att anpassa efter just din verksamhets behov.
  • termoplasten fungerar som ljuddämpare på många olika sorters metallytor. Allt från:
  • industri och konstruktionsdelar
  • redskap och manuellt hanterade arbetsdon
  • till möbler och dylikt i offentlig miljö.

Termoplast dämpar med andra ord både små som stora onödiga ljud i din vardag. Låt ljuden ta lagom mycket plats – styr dem med termoplast.

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70