Ytbehandling som ger beständigt skydd mot korrosion

Ett modernt skydd mot korrosion – som håller år efter år!

En ytbeläggning av termoplast skyddar metaller mot rost och är en investering som håller i längden! Termoplasten behåller sin fräscha yta år efter år och skyddar mot fukt och korrosion.

Glöm alla traditionella rostskydd – termoplastbeläggning är framtiden 

Metaller finns överallt i vårt samhälle och överallt är de utsatta för slitage och korrosion. På vissa geografiska platser är fuktpåverkan extra stor och rostningsprocessen sätter igång mycket snabbt. Att ständigt byta ut och bättra på ytbeläggningen på lyktstolpar, parkbänkar, lekplatsutrustning, elskåp, staket, brofundament mm. innebär stora kostnader.

Har du ynnesten att arbeta med planering av en ny stadsdel eller kanske du sitter med en prototyp till en modern produkt som ska presenteras på marknaden? Är den av metall? Använd en modern ytbehandling till en modern produkt. Det är en investering som kommer göra att din produkt håller längre och kostar mindre, vilket är en konkurrensfördel för dig! Glöm förzinkning, galvanisering och upprepad rostskyddsmålning. Termoplastbeläggning är framtiden!

Ett beständigt skydd mot korrosion 

Oavsett om du ska rostskydda stål eller andra material är termoplast en bra lösning, beständig mot korrosion. Vår stora och flexibla maskinpark gör att vi kan ytbelägga i princip samtliga detaljer. Här finns inte många begränsningar. Förutom utomhusinstallationer (i ex. aluminium och stål) som parkbänkar, papperskorgar, bänkar, lyktstolpar, pollare mm., finns det en mängd andra miljöer och produkter som kan dra nytta av ett effektivt rostskydd som håller år ut och år in. Inom bilindustrin är rosten en ständig följeslagare man gärna vill bli kvitt. Bilfjädrar, chassi och andra bildelar angrips av rost och vittrar sönder. För att förlänga livet på reservdelar till fordon används många olika ytbehandlingar. Genom att behandla ex. bilfjädrar med termoplastbeläggning håller fjädrarna mycket längre och blir mer slagtåliga.

Vilka metaller kan beläggas med en korrosionsskyddande yta av termoplast?

Vi kan behandla alla vanliga metaller och legeringar med korrosionsskyddande termoplast, så som rostfritt stål, järn, aluminium, koppar, stål och bly.

Ett färgglatt eller osynligt skydd mot korrosion? 

När vi behandlar metallföremål kan vi blanda i valfri kulör i våra bad. Det innebär att lyktstolpar, parkbänkar och andra produkter kan få en helt anpassad färg. Ingen extra målning behövs. Ytan blir enkel att rengöra från klotter och smuts. Sist, men inte minst – ytbehandling med termoplast är miljövänlig, eftersom den är fri från lösningsmedel och epoxy. Dessutom kan du välja billigare metaller som grund. Termoplast är bra om du ska rostskydda stål. Här kan du läsa mer om termoplast. Kontakta oss gärna så berättar vi mer om vår unika metod.

När vi säger att vår behandling håller – menar vi varje ord! 

Många påstår att deras ytbehandlingar ger skydd mot korrosion och håller länge – men allt är relativt. Vad menas med länge? I vårt fall kan det handla om två decennier – och längre. Vi presenterar gärna framgångsberättelser med ytbehandlade produkter som varit underhållsfria i drygt 20 år. Hör av dig till oss så berättar vi mer om hur vi rostskyddar stål och andra material!

Korrosionsskyddande Termoplast

“Inget underhåll
– Inga skador – Ingen rost“

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70