Ytbehandling för slitagetålig metallyta

Plastbeläggning av metall för slitagetålig yta

Många metallytor får dagligen utstå en hel del påfrestningar. Det kan handla om upprepade processer inom industrin eller en konstant nötning på grund av högfrekvent bruk. Oavsett om det är metallytor inom processindustrin eller ledstången på bussen – rätt ytbehandling som ger slitagetålighet ökar metallproduktens livslängd avsevärt.

Spara på metallytan – ytbehandla med termoplast

Metallytor nöts ner med tiden. Konstant påfrestning från användande, maskinprocesser, kemikalier eller väder och vind gör att metallen långsamt förlorar sitt ursprungliga skydd. Lösningen är inte att investera i dyrare metaller eller upprepade, kortsiktiga ytbehandlingar. Lösningen är en tålig plastbeläggning med termoplast.

Fördelar med att plastbelägga metall

  • skydd mot slitage (men även skydd mot rost, kemikalier, bakterier mm.)
  • du kan välja en billigare metall
  • ingen målning behövs (välj plastbeläggning i valfri färg)
  • du behöver inte utföra upprepade ytbehandlingar
  • du får en yta som står emot hårt slitage.

Vilka metaller kan beläggas med en slittålig yta av termoplast?

Vi kan behandla alla vanliga metaller med slitagetålig yta av termoplast, som t ex rostfritt stål, järn, aluminium, koppar, stål, mm.

En slitagetålig metallyta ger många fördelar

Genom en plastbeläggning skapas en skyddande barriär mellan metallen och den yttre miljön. Denna ytbehandling skyddar metallen mot fukt och bakterier. Detta ger, i sin tur, en minskad risk för korrosion och brott på ytan. Vår plastbeläggning skapar en tät och tålig yta som inte bryts ner av varken solljus, väder och vind eller kemikalier.

Metallytor slits av daglig användning. På bussen får handtag och stolpar möta mängder med påfrestningar. Ledstänger och räcken får sällan vila från beröring. Inom industrin får metallytor jobba hårt – de får ta emot slag och nötning (ofta metall mot metall) som riskerar att skapa sprickor i ytan. Att behöva byta ut och måla om metallerna är kostsamt och stör driften. En plastbelagd metalldel behöver inte monteras ner och bytas – den håller, år efter år.

Slitagetåligt Termoplast

Slitagetålighet, kemikalieresistens, rostskydd & bakterieskydd – allt i en ytbehandling.

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70