Fråga

Hur skyddar man metaller från korrosion? 

Svar:

Med vår termoplast.

Stål rostar, men andra metaller kan också oxidera. Processen kallas då korrosion, och aluminium, koppar och zink exempelvis, kan korrodera. Termoplasten som vi på Korroterm har tagit fram är oöverträffad när det kommer till att skydda både metaller som stål och andra, som aluminium från korrosion. Vår termoplast är korrosionsskyddande med korrosivitetsklass C5, vilket innebär ett mycket högt skydd. Den är även kemikalieresistent, elisolerande, extremt slitstark, ljudisolerande, miljövänlig och 100% återvinningsbar – för att nämna några av termoplastens fördelar.

Korrosionsskydda metall – för en lång tid 

En enskild ytbehandling med termoplast innebär ett aktivt korrosionsskydd för 20 år framåt. Det gör den till en mycket kostnadseffektiv lösning, samtidigt som du spar mycket på material, energiåtgång och slipper dyra driftstopp när du med andra alternativ behöver ytbehandla oftare.

Termoplast ger ett extra effektivt korrosionsskydd 

  • Termoplastens materialsammansättning och ytbehandling ger en yta som är både porfri och extremt stark
  • Den släta ytan gör objektet smutsavvisande och lätt att underhålla och hålla rent med en minimum av skarvar och ojämnheter
  • Ytan ger en hög motståndskraft mot aggressiva miljöer, vilket i sig ger ett korrosionsskydd
  • Termoplast korrosionsskyddar både metaller som stål, aluminium och koppar samt andra material

Här kan du läsa mer om fördelarna med vår termoplast som korrosionsskydd, eller kontakta oss så berättar vi mer om hur termoplast kan hjälpa er.

Svar på fler frågor

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70