Nyhet

Korroterm utsedda till “Approved Coating Applicator” med Rilsan®

26apr 2018

Vi på Korroterm har ett nära och långsiktigt samarbete med Arkema, den franska tillverkaren som utvecklat Rilsan®. Rilsan® är en högpresterande polyamidbaserad termoplastbeläggning med egenskaper som högt korrosionskydd, och ett mycket högt elisoleriande skydd. Dessutom är Rilsan® ett ämne med mycket hög slitagetålighet, miljövänligt, har hög tolerans mot drifttemperaturer, samt ger mycket bra friktion till ytorna den appliceras på. Det går också utmärkt att efterbearbeta i Rilsan®, exempelvis fräsa, borra, kapa eller svarva. 

Approved Rilsan® coating applicator

Korroterm har av Arkema blivit utsedda som enda aktör i norra Europa till “Approved Coating Applicator”. av Rilsan®. Detta innebär att:

  • Korroterm är den enda certifierade beläggaren av Rilsan® i Norden, och därmed också det enda företag som uppfyller samtliga standarder för beläggning av ytor med Rilsan.
  • Vi har utvecklat vår egen metod för att uppnå ett så absolut hållbart och starkt resultat med Rilsan® coating, som möjligt!

Rilsan® – högpresterande termoplast med många användningsområden

Vi på Korroterm kan i egenskap av Rilsan coating applicator, hjälpa er med applicering av Rilsan® på många olika material och ytor som av olika anledningar behöver extra skydd, eller behöver kunna uppvisa extra hög friktion. Några exempel är ventiler, pumphjul, verktyg, komponenter, utomhuskonstruktioner, livsmedelsbehållare, m.m. 

Här kan du läsa mer om fördelarna med Rilsan® som material! 

Se fler nyheter

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70