Nyhet

Korrosionsskydd i tuffa miljöer: Åbybadet

23apr 2024

Åbybadet i Mölndal har utrustats med fallskydd från Industrinät AB. De kraftiga, rostfria bultarna som håller uppe skyddsnätet har termoplastbehandlats av oss på Korroterm. Ytbehandlingen med termoplast ger bultarna ett mycket bra skydd mot korrosion i den tuffa miljö som ett badhus innebär även för rostfria metalldetaljer.

Ett badhus kan på många sätt liknas vid en havsmiljö eftersom det har en hög fukthalt kombinerat med värme och kloridjoner från kloret som används för att hålla bassängerna rena. Och även om rostfritt stål har en högre motståndskraft mot oxidation och korrosion än vanligt stål så är den aggressiva badhusmiljön ett hot mot hållbarheten i dessa bultar.

För detta uppdrag gjorde Industrinät AB en utvärdering av såväl krympslang som lackering och termoplast, men den enda produkt som gav tillfredsställande korrosionsskydd var termoplast.

I detta fall använde vi termoplasten Abcite som är känt för sina enastående korrosionsskyddande egenskaper. Med en korrosivitetsklass på högsta nivå, CX/C5-M, ger Abcite minst 25 års hållbarhet utan behov av underhåll. Abcite är det ideala korrosionsskyddet för metalldetaljer i extra krävande omgivningar som tuffa utomhusmiljöer, industrier där metallen exponeras för kemikalier och i detta fall – badhus.

Se fler nyheter

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70