Fråga

Vad är Rilsan PA11?

Svar:

Rilsan PA11 är en termoplast med korrosivitetsklass CM-5 som ger exceptionell styrka och tålighet!

På Korroterm utför vi Rilsan-beläggningar på många typer av metallföremål som används inom viktiga delar i vårt lands infrastruktur där det ställs hårda krav på materialets hållbarhet och tillförlitlighet över tid. Våra kunder är alltifrån privata företag till samhällsbärande myndigheter.

Rilsan® är ett termoplastiskt polyamid 11-pulver som främst används för ytbehandling av metalldetaljer. Den är en miljövänlig produkt som är 100% återvinningsbar och även helt giftfri. Den framställs av ricinusbönor och produceras genom polymerisation av 11-aminodekansyra. En ytbeläggning med Rilsan kännetecknas av utmärkt hållbarhet, enastående seghet, slag- slitage- och nötningsbeständighet, samt utmärkt väder- och korrosionsbeständighet.

Korroterm – Nordens enda certifierade beläggare av Rilsan®

Rilsan® PA11 ägs av Arkema och vi på Korroterm är de enda certifierade beläggarna av Rilsan i Norden. Här kan du läsa mer om vår utmärkelse till Approve Coating Applicator av Rilsan!

 

Hur fungerar Rilsan® 11 och hur används det?

  • Livsmedel –  Rilsan är Food-approved, vilket innebär att man med fördel kan använda det för behållare avsedda för livsmedel, både utvändigt och invändigt.
  • Efterbehandling –  Rilsan® PA11 lämpar sig utmärkt för ytor som har behov av efterbehandling, dvs fräsning, borrning eller dyl.
  • Sjukhusutrustning – Som termoplastbeläggning på ytor i tuffa kemiska eller sterila miljöer exempelvis på sjukhus och/eller sjukhusutrustning, är Rilsan® PA11 ett mycket bra alternativ.
  • Utsatta utomhusmiljöer –  exempelvis lyktstolpar, utomhuslekplatser, eller annan infrastruktur.
  • Utsatta verktyg och komponenter – Rilsan® PA11 är det självklara valet av isolerande material inom elbranschen, eller som skyddande ytbeläggning på lyftverktyg.

Vill du veta mer om Rilsan?

Läs mer om Rilsan här, eller kontakta oss.

Svar på fler frågor

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70