Fråga

Vad är Rilsan PA11?

Svar:

Rilsan PA11 är en miljövänlig termoplast med exceptionell styrka och tålighet!

Närmare bestämt är Rilsan ytbehandling är en polyamidbaserad termoplast/bioplast som produceras av ricinusbönor, och framställs via polymerisation av 11-aminodekansyra.

Rilsan® PA11 är en termoplastbeläggning med unika egenskaper och många användningsområden. Materialets främsta egenskaper är dess enorma slitagetålighet och nötningsbeständighet – samtidigt som Rilsan ytbeläggning är både 100% återvinningsbar och även helt giftfri.

Korroterm – Nordens enda certifierade beläggare av Rilsan®

Rilsan® PA11 ägs av Arkema och vi på Korroterm är de enda certifierade beläggarna av Rilsan i Norden. Här kan du läsa mer om vår utmärkelse till Approve Coating Applicator av Rilsan!

 

Hur fungerar Rilsan® 11 och hur används det?

  • Livsmedel –  Rilsan är Food-approved, vilket innebär att man med fördel kan använda det för behållare avsedda för livsmedel, både utvändigt och invändigt.
  • Efterbehandling –  Rilsan® PA11 lämpar sig utmärkt för ytor som har behov av efterbehandling, dvs fräsning, borrning eller dyl.
  • Sjukhusutrustning – Som termoplastbeläggning på ytor i tuffa kemiska eller sterila miljöer exempelvis på sjukhus och/eller sjukhusutrustning, är Rilsan® PA11 ett mycket bra alternativ.
  • Utsatta utomhusmiljöer –  exempelvis lyktstolpar, utomhuslekplatser, eller annan infrastruktur.
  • Utsatta verktyg och komponenter – Rilsan® PA11 är det självklara valet av isolerande material inom elbranschen, eller som skyddande ytbeläggning på lyftverktyg.

Vill du veta mer om Rilsan?

Läs mer om Rilsan här, eller kontakta oss.

Svar på fler frågor

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70