Ytbehandling med termoplast för rostskydd av lekplats

Hållbar ytbehandling av lekredskap på lekplatser

Det finns många anledningar att ytbehandla gungor, klätterställningar och andra lekredskap på en lekplats. Dels är metallkonstruktionerna på en lekplats utomhus utsatta för väder och vind och därmed en korrosionsrisk, dels är de i och med sin konstruktion utsatta för ständigt slitage, och dels skapar en ytbehandling en yta som är i princip underhållsfri - och därmed mer hygienisk.

Mångsidigt skydd i ytbehandling av lekplatser

En lekplats för barn är en plats som måste vara säker, och den måste stå pall för lek i många år framöver. En ytbehandling med termoplast ger ett utmärkt korrosionsskydd både vid renovering av befintliga, som vid anläggning av nya lekplatser.

Ytbehandling för kemikalieresistens

Förutom ett effektivt korrosionsskydd ger ytbehandlingen också:

  • Möjlighet till en effektiv friktionsreglering – ser till att barnet håller en lagom fart nerför rutschkanan eller åkstången på lekplatsen.
  • Skydd mot slitage och nötning av mångårig lek.
  • Dämpar höga ljud och ger även en viss stötdämpning
  • Ett skydd mot UV-strålning – infärgningen i termoplasten riskerar inte att blekna med tiden.
Röd termoplast som sprejas

Ytbehandling för allt från staket till gungställning – i exakt rätt färg

En stor fördel med att ytbehandla de olika metallkonstruktionerna på lekplatsen, är att de går att få i vilken färg som helst enligt RAL-skalan – och även förstås som helt ofärgat ytskikt. Man kan med andra ord låta ytbehandlingen av lekplatsens hinderbana eller gungor – men även staketen och grindstolparna – bli en del av lekplatsens design och formspråk!

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70