Referens

Korrosionsskydd för utomhusmiljöer för Riksbyggen

Se fler referenser inom Korrosion

Korrosion

Riksbyggen

Korrosionsskydd för utomhusmiljöer

Utmaning

Övre Vasastan är namnet på en ny stadsdel i centrala Linköping, med 900 nya bostäder, butikslokaler och kontor i varierande utföranden och storlekar. Projektet har långsiktig hållbarhet som ledstjärna. Det innebär att byggherrar och leverantörer ska ha ett starkt miljötänk i sina lösningar. Riksbyggen samarbetar med miljökonsulten Sunda Hus. En av utmaningarna för dem var att hitta en långsiktigt hållbar ytbehandlingslösning för utemiljöer i Övre Vasastan, med ett starkt korrosions-, UV-, och slitageskydd. Korroterm är delaktiga i projektet, och samarbetar med byggherre, miljökonsult, arkitekt och smidesverkstad för att hitta lösningar som ska vara lika funktionella och slitstarka idag som om 25 år.

Lösning

Vårt uppdrag har varit att bland annat ytbelägga de staket som byggs i Riksbyggens utomhusmiljöer. Här valde vi Abcite som termoplast, då den uppfyller högsta klassen av korrosionsskydd, C5M-H. Detta är en termoplast som lämpar sig mycket väl för alla typer av utomhusmiljöer, i en mängd applikationer, t.ex. pollare, lekland, elskåp m.m. Kraven i detta projekt var en hållbarhetslängd på minst 25 år. De historiska projekt som Korroterm genomfört visar att stolpar belagda med Abcite fortfarande håller även 50 år efter ytbeläggning. Alternativa metoder för ytbeläggningar, t.ex. pulverlack, klarar inte samma hållbarhetskrav.

Resultat

Vi fungerar som en långsiktig leverantör för Riksbyggen. De lösningar vi levererat uppfyller mer än väl de ställda kraven för korrosionskydd. Men termoplastbeläggningen har också många goda egenskaper inom andra områden, t.ex. UV-beständighet, kemikalieresistens och klottersanering. Termoplast kan också beläggas på produkter som redan är galvaniserade, en stor fördel när det gäller att uppdatera t.ex. befintliga miljöer.

Alla i fastighetsbranschen vet att ju oftare något måste åtgärdas desto mer kostar det. Våra bostadsrättsföreningar kommer att ha termoplastbehandlade staket som ser bra ut under många år utan att de behöver lägga en krona i underhåll. En pulverlackad produkt skulle fått rostangrepp med flagnad färg, som skulle kostat mycket att åtgärda över tid.

Korroterm är väldigt serviceinriktade, engagerade och vill framåt! De är proaktiva och stämmer av löpande hur projekten går, bl.a. miljögodkännandet av deras produkter. Jag är en liten kund för Korroterm, men har fått stor uppmärksamhet!

– Lars-Göran Nyström, Riksbyggen

Korrosion

Se alla referenser

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70