Referens

Korrosionsskydd för cykelpollare till Byarums Bruk

Se fler referenser inom Korrosion

Korrosion

Byarums Bruk

Korrosionsskydd för cykelpollare

Utmaning

Byarums Bruk har funnits i 75 år och gjuter sina produkter i 100% återvunnen aluminium. Produkterna används i huvudsak inom offentlig utomhusmiljö där kraven på produkternas livslängd, miljö och kvalité är höga. Parkbänkar, planteringskärl och papperskorgar är några produktområden där Byarums Bruk är aktiva.

Utmaningen var att hitta en lösning för cykelställ i kombination med att använda en färg som påverkas så lite som möjligt av väder och vind. En viktig parameter var också att få produkten så ”mjuk” som möjligt, så att cyklarna inte får repor. Användningen och slitaget på denna typ av produkt är stor, vilket gör att kraven och förväntningarna från våra kunder är höga, bland annat från våra kommuner.

Lösning

För Byarums Bruk produkter, var valet att välja Abcite som termoplast. Det är en UV-beständig termoplast som också är miljövänlig, dessutom upplevs den som mjuk. Vi har även möjlighet att belägga cykelpollarna i den färg som önskas!

Resultat

Tack vare ett bra samarbete hittade vi fram till ett resultat som fungerar fantastiskt bra som uppfyller alla parametrar som efterfrågas.

Kunderna är mycket nöjda med produkten och tack vare Korroterm, får dessa även en längre livslängd.  Detta uppskattar även cyklisterna. Det som också är viktigt för oss är att ni har möjlighet att skräddarsy beställningar efter våra behov och är servicevänliga! 

–  Joakim Ståhl, Byarums Bruk

Korrosion

Se alla referenser

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70