Referens

Bakterie- och kemikalieskydd för medicinteknisk utrustning hos Getinge Infection Control

Se fler referenser inom Kemikalier

Kemikalier

Getinge Infection Control

Bakterie- och kemikalieskydd för medicinteknisk utrustning

Utmaning

Korroterm och Getinge Infection Control AB har samarbetat sedan 1980-talet. Getinge är en ledande global leverantör av produkter och system inom hälso- och sjukvård samt farmaceutisk industri. Produkterna som ytbehandlas hos Korroterm används i samband med förvaring i steril miljö och slutkunderna finns över hela världen. Korroterm levererar ytbeläggningslösningar för flera produkter och detaljer i Getinges sortiment. Gemensamt för alla de olika komponenter vi ytbelägger, är de höga funktionskraven på ytbeläggning, t.ex. kemikalieresistens och slitagetålighet.

Lösning

För de applikationer som Getinge utvecklar lämpar sig termoplasten Rilsan mycket bra som ytbeläggning. Ofta handlar det om produkter som nöts, och tvättas med sprit dagligen och därför måste ha en hög grad av slitagetålighet och kemikalieresistens, t.ex. hyllställ. I sjukhusmiljöer är det mycket viktigt att ytor ska minska risken för bakterietillväxt. Rilsan har en mycket glatt och tät yta, som gör det svårare för eventuella bakterier att få fäste. Denna termoplast har också en något mjukare yta, vilket ger stötskydd för känslig teknisk utrustning vid daglig användning.

Resultat

I vårt samarbete med Getinge fungerar vi som en helhetsleverantör inom allt från själva ytbeläggningen till logistik, emballage, packning och leverans. Vi är en långsiktig partner som är en viktig del i utvecklingen av många av Getinges produkter. Som ytbeläggning ger termoplast många individuella fördelar, som tillsammans skapar starka synergieffekter.

Vi valde Rilsan för slitstyrkan, låg friktion samt att den är hygienisk. Samarbetet med Korroterm har fungerat bra genom åren och de håller en god leveranssäkerhet.

– Ola Halvarsson, Getinge Infection Control AB.

Kemikalier

Se alla referenser

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70