Fråga

Vad är korrosionsskydd?

Svar:

En nödvändighet om du vill ha hållbar utrustning och verktyg med lång livslängd. Med Korroterm får du det och även ett 100 % återvinningsbart skydd av termoplast. Korrosion kan orsaka stora skador som är svåra eller omöjliga att reparera såväl som ekonomiska förluster. Med en beläggning av termoplast kan du skydda alla möjliga typer av metallverktyg och konstruktioner från korrosion. Termoplast är vinnaren där traditionella korrosionsskydd förlorar. Till exempel ger förzinkning ett bra, men inte fullständigt skydd mot rost.

Termoplast är, utöver korrosionsskyddande:

  • Friktionsdämpande
  • Ljudisolerande
  • Bakteriehämmande
  • Fuktavvisande

 

Hur fungerar korrosionsskydd?

Ett bra korrosionsskydd skyddar föremål från rost och korrosion, som har varit ett gissel ända sedan människan började använda metaller. Rost är en typ av korrosion som uppstår på järn och järnlegeringar. När såna material reagerar med syre och fukt börjar det att oxidera och återgå till sitt naturliga element. Processen uppstår även på andra material, och kallas då för korrosion. För att förhindra denna process måste man skydda materialet mot fukt och syre. Det gör man genom någon typ av ytbehandling.

 

Hur väljer jag rätt korrosionsskydd?

Beroende på vad för typ av material du ska skydda finns det en rad alternativ för att bekämpa rost och korrosion. Vad man ska välja beror på olika faktorer, som miljö och krav på livslängd. Galvanisering är en mycket vanligt förekommande metod som passar bäst i inomhusmiljöer som inte riskerar att komma i kontakt med väder, vind och vatten. Det ger ett tunt skyddande lager.

Varmförzinkning är en annan metod som passar bättre för utomhusmiljöer.

Krom är ett korrosionsskydd som skapar en glänsande finish och därför är vanlig att använda på bilar. Ett annat alternativ är att avfukta den aktuella miljön eller att förändra föremålets hela konstruktion. På marknaden finns olika typer av rostskyddsfärger och sprayer.

Det dessa metoder har gemensamt är att de kräver underhåll, och i vissa fall täta upprepningar av proceduren. Korroterm rekommenderar en ytbehandling av termoplast. Behandlingen ger ett skyddande lager av 100 % återvinningsbar plast och är giftfritt och i princip underhållsfritt.

 

Läs mer om termoplast Kontakta oss så berättar vi mer
Svar på fler frågor

We’ve got you covered

Vi är den tekniskt ledande och mest erfarna aktören på marknaden när det gäller termoplast.
Fråga oss – vi vet!

Kontaktpersoner
013 - 35 70 70