Top

Olika termoplaster

Korroterm erbjuder 100% återvinningsbar plast

Vi har lång erfarenhet inom vårt område och stor kunskap inom de olika termoplasternas egenskaper och användning. Vi samarbetar bland annat med Axalta, som är en världsledande tillverkare av industripolymerer och elektrostatisk beläggning under varumärket Abcite. Men vi kan även erbjuda andra alternativ. All plast vi använder tillverkas på ett miljövänligt sätt och är 100% återvinningsbar.

Abcite 500 – ger utmärkt korrosionsskydd och har en god vidhäftning

Termoplast från Abcite finns i flera olika varianter, bland annat denna lite mjukare allroundplast med mycket bra vidhäftning. Abcite® har en utmärkt vidhäftning och ger ett överlägset, långvarigt korrosionsskydd. Termoplasten är konstruerad för beläggning av metalldelar.

Abcite X 1060 – självhäftande och klarar tuffa förhållanden

En hårdare reversibel elastisk s.k. copolymer som lämpar sig bra för ytbeläggning av metall utomhus samt för elisolering av ytor. Den kombinerar termoplastens seghet med härdplastens styrka, och har mycket bra vidhäftning. Abcite® 1060 är en självhäftande termoplastbeläggning, som ger ett mycket bra korrosionsskydd vid tuffa förhållanden. Den är därmed mycket resistent mot långsiktig utomhusexponering samt mot alkalisk och sur kemisk attack. Abcite® 1060 är konstruerad för beläggning av metalldelar genom doppning i en fluidiserad bädd.

Rilsan® – reptålig och klarar höga temperaturer

Denna polyamidbaserade plastbeläggning används främst då kraven på slitagetålighet är höga. Rilsan® ytbehandling är mycket reptålig och klarar höga driftstemperaturer, t.ex. hetvatten. Den används med fördel där låg friktion önskas, t.ex. ventiler, pumphjul m.m. Ytbeläggningen har bra elektrisk isoleringsförmåga vid högre drifttemperaturer. Finns i standardkulörer. Korroterm är certifierad beläggare av Rilsan®.Rilsan® är ett varumärke som tillhör Arkema.

Här kan du läsa mer om Rilsan®.

Halar – hög elektrisk resistans och skyddar mot friktion

Halar Coating erbjuder en fluorplast för metallytor i krävande kemisk miljö samt höga temperaturer. Halar ger ett utmärkt korrosionsskydd och har en hög elektrisk resistans, vilket innebär att den motverkar flödet av elektrisk ström.
Halar har en skyddande effekt och ger metallytorna en längre livslängd. I synnerhet används denna termoplast för att belägga metall där det finns risk för mycket friktion, eftersom termoplasten minimerar slitage.

PPA571 – underhållsfri som skyddar mot krävande utomhusmiljöer

En modifierad polyeten med god vidhäftning som ger en ytbeläggning med hög nötnings- och slagtålighet. PPA 571 är en blank och underhållsfri plastbeläggning. Den används bl.a. på fästelement, konstruktioner och bildelar. PPA 571 är en utmärkt beläggning för utomhusartiklar som utsätts för krävande stads- eller kustmiljöer och den har ett överlägset skydd mot sol, sand, salt och havsvatten. Plastbeläggningen klarar låga temperaturer ända ner till -70 ° C. Den har en utmärkt vidhäftning mot stål, järn och aluminium.

Vill du veta mer? Kontakta oss!
Ytbeläggning med termoplast
Plastbeläggning metall