Top

Kunnande & hantverk

We’ve got
you covered

Korroterm har arbetat med termoplast i över 50 år. Vi är en komplett leverantör som kan vara delaktiga inom allt från idé och planering, till ytbeläggning och efterföljande montering.

Röd plastbeläggning metall

Våra tjänster

Korroterm hjälper dig från start till mål. Vi vet att alla kunder har specifika behov. Vi finns här för att guida er rätt! Vi kan hel- eller delbelägga allt från den lilla fjädern till den riktigt stora detaljen. I våra projekt utgår vi alltid från kundens unika förutsättningar när vi väljer produktionsmetod och polymer/termoplast. Vi utför kulörinfärgning enligt RAL-skalan, och kan pulverlackera som komplement där denna metod ger tillräckligt rostskydd.

  • Rådgivning och planering
  • Val av rätt plast
  • Plastbeläggning av stort som smått
  • Montering

Vårt arbetssätt

Korroterm är det äldsta och tekniskt ledande företaget inom ytbehandling med polymera termoplaster. Vi har både bredd- och spetskompetens inom vårt område, och har en flexibel och kunnig organisation som kan anpassa sig efter kundens behov och skapa den lägsta möjliga totalkostnaden. Med ett kundnära arbetssätt strävar vi alltid efter att bygga långsiktiga kundrelationer.

  • Tekniskt ledande företag
  • Bredd- och spetskompetens
  • Flexibilitet
  • Miljötänk
  • Långsiktighet
  • Låga totalkostnader
Hur vi plastbelägger metall

Fabrik med hög kapacitet

De flesta av våra kunder uppskattar ett besök i vår fabrik. Våra specialanpassade lokaler på ca 3000 kvm ger oss en hög produktionskapacitet. Vi har utrustning för bl.a. förbehandling med avfettning, blästring, primning och beläggning. Vi använder olika tekniker som induktionsuppvärmning, motståndsuppvärmning, IR-ugn och ett flertal konvektionsugnar. Med vår pyrolysugn kan vi även bränna av färgrester mm. Vi är ISO-certifierade.

Se vårt ISO 9001-certifikat här

Vi väljer rätt plast för ytbehandlingen!

Det finns olika typer av termoplast, med olika egenskaper som gör dem mer eller mindre lämpliga att använda som ytbeläggning. Korroterm samarbetar med flera leverantörer för att alltid kunna erbjuda den plast som är optimal för just era behov.

Olika termoplaster

Vi har lång erfarenhet inom vårt område och stor kunskap inom de olika termoplasternas egenskaper och användning. Vi samarbetar bland annat med Axalta, som är en världsledande tillverkare av industripolymerer och elektrostatisk beläggning under varumärket Abcite. Men vi kan även erbjuda andra alternativ. All plast vi använder tillverkas på ett miljövänligt sätt och är 100% återvinningsbar.

Abcite 500

Termoplast från Abcite finns i flera olika varianter, bland annat denna lite mjukare allroundplast med mycket bra vidhäftning.

 

Abcite X 1060

En hårdare reversibel elastisk s.k. copolymer som lämpar sig bra för ytbeläggning av metall utomhus samt för elisolering av ytor. Den kombinerar termoplastens seghet med härdplastens styrka, och har mycket bra vidhäftning.

 

Rilsan®

Denna polyamidbaserade plastbeläggning används främst då kraven på slitagetålighet är höga. Rilsan® ytbehandling är mycket reptålig och klarar höga driftstemperaturer, t.ex. hetvatten. Den används med fördel där låg friktion önskas, t.ex. ventiler, pumphjul m.m. Ytbeläggningen har bra elektrisk isoleringsförmåga vid högre drifttemperaturer. Finns i standardkulörer. Korroterm är certifierad beläggare av Rilsan®.

Rilsan® är ett varumärke som tillhör Arkema.

Halar

Halar Coating erbjuder en fluorplast för metallytor i krävande kemisk miljö samt höga temperaturer.

 

PPA571

En modifierad polyeten med god vidhäftning som ger en ytbeläggning med hög nötnings- och slagtålighet.

Vill du veta mer? Kontakta oss!